Të stërvitesh pa kosto në shtëpi ! Ja plani ( Video )

Të stërvitesh pa kosto në shtëpi ! Ja plani ( Video )

Marr spunto të shkruaj këtë postim dhe të hartoj këtë program stërvitje nga biseda që pata me një mikeshë timen rastësisht në rrugë. Ndërsa bisedonim më thoshte që kishte dëshirë të fillonte stërvitjen, më shumë për të mbajtur trupin në formë dhe për t’u tonifikuar meqënëse kemi verën përpara. 🙂 Problemi i saj: nuk kishte kohë! Nga puna dilte shumë vonë dhe nuk kishte mundësi të shkonte në palestër. Prandaj i sugjerova stërvitjen në shtëpi.

Në fakt, edhe unë fillimet e mia i kam pasur në shtëpi. Siç kam folur edhe në postime të tjera, unë kam përdorur programin Insanity me video që i shkarkoja nga interneti pasi kisha paguar për to. Sepse me thënë të drejtën nuk kisha shumë njohuri mbi ushtrimet dhe mënyrën sesi duheshin bërë prandaj preferova që fillimisht të ndiqja shembullin dhe shpjegimin e dikujt derisa të perfeksionohesha.

Por mendoj se jo të gjithë kanë mundësinë të blejnë këto video online prandaj vendosa të hartoj një plan shumë të thjeshtë stërvitor, por mjaft efektiv për t’u tonifikuar dhe për të humbur kilogramët e tepërt në shumë pak minuta në kushtet e shtëpisë për të gjithë ata që nuk kanë mundësi të shkojnë në palestër, por që kanë vullnetin e mirë për të lëvizur!

Ushtrimet që kam zgjedhur për këtë plan stërvitor janë ushtrime që vënë në lëvizje të gjithë trupin, pa përdorur vegla të tjera, përveç trupit tënd. Ky plan synon të prekë këmbët, vithet, krahët, kraharorin, barkun dhe sigurisht pak cardio për të djersitur. E gjithë stërvitja mund të bëhet kudo – brenda në shtëpi, në oborr, përballë televizorit, në dhomën e hotelit…vendose ti!

Ushtrimet janë të lidhura me një link që të çon në video në youtube që të demostrojnë se si të bësh ushtrimin në formën e duhur. Mjafton të klikosh mbi titullin e ushtrimit!

CIKLI I PARE

Jumping jacks 30 sekonda ose 15 herë

High knees 30 sekonda ose 25 herë

Butt kickers 30 sekonda ose 20 herë

Squat jumps 30 sekonda ose 25 herë

*Përsërite këtë cikël 3 herë

Pusho për 30 sekonda

 

CIKLI I DYTE

Alternating lunges 30 sekonda ose 15 herë

Pulsing squat 30 sekonda ose 20 herë

Burpees 30 sekonda ose 20 herë

Glute bridge 30 sekonda ose 25 herë

*Përsërite këtë cikël 3 herë

Pusho për 30 sekonda

 

CIKLI I TRETE

Push ups 30 sekonda ose 20 herë

Triceps dips 30 sekonda ose 20 herë

Lateral plank walks 30 sekonda ose 20 herë

Alternating shoulder tap plank 30 sekonda ose 20 herë

*Përsërite këtë cikël 3 herë

Pusho për 30 sekonda

 

CIKLI I KATERT

Bicycle crunches 30 sekonda 25 herë

Alternate heel touchers 30 sekonda 25 herë

Plank 30 sekonda

Russian twists 30 sekonda ose 20 herë

*Përsërite këtë cikël 3 herë

 

Pasi të kesh mbaruar bëj stretching!